Månedlige arkiver: mai 2016

Romerne på 6 minutter

romans-600x600-free-bible-iconPaulus forklarer de kristne i Roma at det ikke er noen forskjell på jøder og hedninger i Kristus, og at de derfor må akseptere hverandres ulike tradisjoner og vaner og leve i enhet.

Denne uka kommer en grundig gjennomgang i 5 deler av dette viktige brevet.

Skriftlig versjon på nettsida, ikon fra overviewbible.com, jingle fra Starbreather Production.

2. Korinter på 5 minutter

2-corinthians-600x600-free-bible-icon2. Korinterbrev er veldig annerledes enn det første og også Paulus sitt mest personlige brev. Det har kommet noen falske apostler til Korint som rakker ned på Paulus, men han svarer med at Guds kraft blir fullkommen gjennom menneskelig svakhet, og derfor innrømmer han mer enn gjerne sine svakheter.

En gjennomgang av brevet finnes som gamle episoder og på nettsida. Der finner du også en skriftlig versjon av denne introduksjonen.

Ikon fra overviewbible.com, jingle fra Starbreather Production.

1. Korinter på 6 minutter

1-corinthians600x600Vi tror kanskje at de første menighetene alltid var på rett spor og fungerte mye bedre enn våre menigheter i dag, men 1 Korinterbrev viser at det absolutt ikke var tilfelle. Her er det mange ting å ta tak i for Paulus, og derfor blir det mye å hente for oss også. En skriftlig versjon med vershenvisninger finnes på nettsida, og du finner også en gjennomgang av kap 7-15 i tidligere episoder.

Ikon fra overviewbible, jingle fra Starbreather Productions.

2. Tessaloniker på 4 minutter

2-thessalonians-600x600-free-bible-iconPaulus skriver sitt andre brev til tessalonikerne kort tid etter det første. De blir fortsatt forfulgt, og de tenker ennå på Jesu gjenkomst. Nå er de engstelige for at Jesus allerede har kommet igjen, men at de gikk glipp av det.

Skriftlig versjon på nettsida, ikon fra overviewbible.com, jingle fra Starbreather Productions.

1. Tessaloniker på 2 minutter

1-thessalonians-600x600-free-bible-iconPaulus oppmuntrer de kristne i Tessalonika som blir forfulgt og er redde for hva som skjer med dem som har dødd før Jesu gjenkomst.

En gjennomgang av brevet finnes som gamle episoder og på nettsida. Der finner du også en skriftlig versjon av denne introduksjonen.

Ikon fra overviewbible.com, jingle fra Starbreather Productions.