Månedlige arkiver: april 2019

Efeserne (del 3): Mysteriet, ny bønn og et liv i enhet (kap 3-4)

Etter å ha forklart hvordan de troende hedningene har blitt en del av Guds folk sammen med de troende jødene i kapittel 2, begynner han på en bønn for dem i kap 3. Men så avbryter han seg selv med å forklare mer om sin tjeneste som hedningenes apostel og det store mysteriet om at de faktisk har fått del i det samme som jødene. Etter dette kommer han tilbake til bønnen han hadde tenkt å be for dem, hvor han da ber om kraft og styrke for dem i deres situasjon. Med dette ender «teoridelen» og han kommer til den «praktiske» delen i kap 4, hvor han begynner å legge ut hva evangeliet har å si for hvordan vi lever. I dette kapittelet snakker han om at vår respons bør være et liv i enhet, og at nådegavene skal være med og bidra til dette.

Efeserne (del 2): Innsikt i håpet, frelse ved nåde og hedninger som Guds folk (1:15 – 2:22)

Litt mer om utvelgelse før en kikk på Paulus sin bønn i 1:15-23 hvor han bl.a. ber om innsikt i håpet vi er kalt til. Deretter ser vi på de kjente versene om frelse ved nåde i 2:1-10 og til slutt 2:11-22 om at vi hedninger har fått bli en del av Guds folk.


Efeserne (del 1): Alt i Kristus (1:1-14)

I Efeserbrevet er Paulus innom mange grunnleggende sannheter i den kristne tro, og det er derfor et brev man med fordel kan sette seg inn i. I kapittel 1-3 minner han oss om hva Gud har gjort for oss, og i kapittel 4-6 forklarer han hvordan disse sannhetene bør vise seg i livet.

Del 1 inneholder en intro til brevet og en gjennomgang av 1:1-14. Her ramser Paulus opp alle de åndelige velsignelsene vi har fått i Kristus, og de er ikke få.

Se presentasjonen på nettsiden for å se bildene.