2 Johannes på ett minutt

2-john-600x600-free-bible-icon

Forfatteren nevner ikke navnet sitt, men 2 Johannes har nok av likheter med 1 Johannes og Johannesevangeliet til at Johannes også trolig skrev dette brevet slik tradisjonen sier. Mottagerne av brevet kalles “den utvalgte frue og hennes barn” (v. 1). Det er vanlig å tolke dette som en menighet med sine “åndelige” barn.

I de første to århundrene ble evangeliet spredt av omreisende evangelister og lærere. Kristne ønsket disse velkommen i hjemmene sine og ga dem det de trengte på reisen videre. Omreisende vranglærere benyttet seg også av denne praksisen, og i dette brevet ønsker Johannes å få leserne til å være nøye med hvem de hjelper på denne måten. Hvis ikke kunne de uten å ville det bidra til at vranglære ble spredt i stedet for evangeliet.

Ikon fra overviewbible.com, jingle fra Starbreather Production.