Månedlige arkiver: juli 2021

2 Timoteus (del 4): Stafettpinnen gis videre til Timoteus (kap 4)

Paulus kommer med noen siste oppfordringer til Timoteus om bl.a. å forkynne Ordet og holde ut i motgang. Så røper han at han selv har fullført løpet og at Timoteus derfor må fortsette sitt løp for evangeliet. Episoden avsluttes med en oppsummering av hva som kan hjelpe når vi selv er motløse.

2 Timoteus (del 3): Hold fast på det du har lært (kap 3)

I kapittel 3 skriver Paulus videre at det er forventet at det skulle komme vranglærere, og han fortsetter å oppfordre Timoteus til å være en kontrast til dem. Timoteus oppfordres spesielt til å holde fast på det han har lært ved å huske på det Paulus har undervist ham, og ved å bruke Skriften. De kjente versene om Skriftens inspirasjon finner vi her, så vi bruker derfor litt tid på dem i denne episoden.

2 Timoteus (del 2): Hold ut for noe større og vær en kontrast (kap 2)

Paulus fortsetter oppmuntringene i kapittel 2 og minner Timoteus om at nåden er en kraftkilde til å holde ut i vanskelighetene. Fra 2:14 går han over til å snakke konkret om hvordan Timoteus skal møte vranglærerne i Efesus. På mange måter handler det om å vise seg som det motsatte av dem.

2 Timoteus (del 1): Intro & oppmuntringer i motløshet (kap 1)

Sitt siste brev skriver Paulus til sin nærmeste medarbeider Timoteus som han har satt igjen i Efesus for å stoppe vranglæren der. Siden forrige brev kan det se ut som at motgangen har gått litt mer inn på Timoteus, og i første kapittel oppmuntrer Paulus ham til å ikke skamme seg over evangeliet og bære lidelsene som følger med, og heller ikke skamme seg over Paulus som er i fengsel igjen.