Månedlige arkiver: desember 2020

1. Tessaloniker (del 4): Jesu gjenkomst og gudfryktige liv (kap 5)

Etter å ha svart på hva som skjer med de som har dødd før Jesus kommer tilbake (kap 4), handler kapittel 5 mer om tidspunktet for Jesu gjenkomst. Paulus henter mye fra talen til Jesus slik vi finner den i Matt 24 og sier at poenget er alltid å være klare, slik at det uansett ikke blir noen overraskelse når han kommer. Han avslutter brevet med noen korte bud for hvordan vi skal leve inntil dette skjer.

1. Tessaloniker (del 3): Kall til hellige liv, Jesu gjenkomst og opprykkelsen (?) (kap 4)

Kapittel 4 åpner med at Paulus sier at Guds vilje er at de skal være hellige, og han forklarer hva han mener med dette og hvorfor dette er veldig viktig. Mot slutten av kapittelet handler det om hovedpoenget med brevet: Hva skjer med de som har dødd før Jesu gjenkomst? 4:17 er også et av hovedversene for læren om «opprykkelsen», men var det det Paulus mente?

Husk at du kan finne presentasjonen på nettsiden.

1. Tessaloniker (del 2): Utvelgelse, kall, og antisemittisme (kap 2)

Hvorfor nevner Paulus flere ganger at tessalonikerne er utvalgt, og hva sier det oss om definisjonen av «utvalgt»? Hva sier han om Guds «kall»? 2:14-16 har blitt brukt i antisemittismens tjeneste, men hva mener egentlig Paulus?

Presentasjon på nettsiden.

1. Tessaloniker (del 1): Bakgrunn og åpning (kap 1)

Ny gjennomgang av 1. Tessalonikerbrev.

Paulus skriver dette brevet til en ung menighet som han ikke rakk å fullføre den grunnleggende opplæringen for, før han ble jaget ut av byen. Hele kapittel 1 er brevets litterære «åpning», hvor Paulus gir oss smakebiter av hva brevet kommer til å dreie seg om.

Presentasjonen finner du som vanlig på nettsiden.