Månedlige arkiver: februar 2019

Filipperne (del 3): Målet er å kjenne Jesus (kap 3)

I dette kapittelet understreker Paulus hvor høyt han setter det å kjenne Jesus. Men hva betyr det egentlig? Hvordan kan vi si at vi «kjenner» Jesus? For Paulus er dette selve målet i livet, fordi han er så grepet av Jesus. Er vi grepet av Jesus eller av himmelen?

Du får nok ikke svar på alle disse spørsmålene i denne episoden, men forhåpentligvis kan det føre til noen flere tanker rundt dette og kanskje dine egne svar.

Presentasjon på nettsiden.

Filipperne (del 2): Hvordan følge Jesus i ydmykhet? (kap 2)

Denne episoden går gjennom kap 2 hvor Paulus setter frem Jesus som det største eksempelet på ydmykhet. Vi som følger Jesus kalles til å følge ham i ydmykhet og lidelse også. Hvordan kan det se ut for oss? Er vi f.eks. villige til å gi opp status og et godt rykte og i stedet bli latterliggjort og miste innflytelse?

Presentasjon på nettsida.

Filipperne (del 1): Hva vil tjene Guds rike best? (kap 1)

Denne episoden inneholder historisk bakgrunn for brevet og en gjennomgang av kapittel 1. Til slutt ender vi opp med å snakke om når ulikhetene våre, f.eks. politikk og personlighet, eller hvordan vi oppfører oss mot hverandre, noen ganger kan bli viktigere enn Jesus.

Presentasjonen finner du på nettsida.

Hvem valgte ut skriftene i Det nye testamentet?

Burde det vært andre bøker i Det nye testamentet enn det vi har i dag? Er valget av bøkene kun et resultat av maktpolitikk? Hva var kriteriene for utvalget av skrifter i NT, det vi kaller “kanon-prosessen”, og hva har dette å si for troverdigheten til skriftene i dag?

Dette er typiske spørsmål om NT, og denne episoden svarer på dette ut fra følgende punkter:

  1. Hvorfor ble Det nye testamente til i det hele tatt?
  2. Var apostlene bevisste på sin egen autoritet?
  3. Hva sier Det nye testamente selv om nytestamentlige skrifter?
  4. Hva sier kirkehistorien?
  5. Hva med bøkene som ikke ble med?
  6. Hva har dette å si for troverdigheten?

Presentasjonen finner du her.